SOS BILIS CAP TERUNG

RM2.00

5 Khasiat Budu Yang Perlu Anda Tahu
Budu memiliki zat gizi yang lebih mudah dicerna, diserap dan dimanfaatkan oleh tubuh berbanding jenis protein yang lain. Khasiat budu yang diproses dari ikan bilis yang diperam terbukti mampu mengatasi masalah kanak-kanak yang menderita penyakit diarrhoea kronik akibat kurang zat pada tubuh dengan menggalakkan pertumbuhan berat badan
Budu juga dapat mempertingkatkan IQ kepada sesiapa yang memakannya. kerana ia merangsangkan sel-sel otak dan akan memperkukuhkan ikatan di antara neuron-neuron serta menguatkan neuron-neuron yang lemah.
Pemakanan budu turut bertindak membantutkan pertumbuhan bakteria raffinosa dan stokiosa, penyebab utama gejala flatulensi dan masalah kembung perut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. 2 kelompok vitamin yang terdapat pada budu iaitu, vitamin larut air (vitamin B kompleks) dan vitamin larut lemak (vitamin A, D, E dan K).
Budu juga didapati berpotensi untuk melawan radikal beban dan dipercayai mampu menghalang proses penuaan dan menambah kolegen.
Budu juga mencegah terjadinya penyakit degeneratif seperti aterosklerosis, koroner jantung, penyakit kencing manis, kanser dan selainnya pada peringkat awal. Kajian mendalam juga mendapati budu turut mengandungi antibakteria penyebab cirit (diarrhea), penurunan kolesterol darah, pencegah penyakit jantung dan hipertensi.
Kawasan Penghantaran

Penghantaran hanya disediakan di kawasan Kuala Terengganu, Kuala Nerus & Marang sahaja

Order Sebelum Jam 9 Pagi

Pembelian selepas jam 9:01 pagi, order akan diproses & dihantar pada keesokan hari

Jaminan Wang Dikembalikan

Jaminan wang dikembalikan jika anda terima produk yang tidak segar ketika penghantaran.

37 in stock

SKU: 9555155103089 Category: Tags: , ,

PERINGATAN MESRA

Terma & Syarat :

Pembelian sebelum 9 pagi akan di proses hari yang sama. pembelian selepas jam 9:01 pagi akan di proses hari berikutnya.
Tempahan akan dihantar dalam tempoh 2-3 jam selepas belian dibuat.

Need Help? Chat with us